Trudvang

 

Drakar och Demoner

Drakar och Demoner Trudvang är ett Äventyrsspel vars värld Trudvang präglas av en stark nordisk touche. Trudvang är en värld sprungen ur sagor och legender. Det är mystikens boning där naturen har större makt än både alfer, människor och dvärgar.

De djupa skogarna med sina mossklädda stenar eller de mörka tjärnarna ruvar på ofattbara skatter och hemligheter.

Vilda forsar dånar fram som om de vore åskan i egen hög person.

Trollen gömmer sig under skuggorna likt skygga djur på dagarna, men smyger gärna ut och rövar människobarn när natten faller på.

Under granarnas barrklädda grenar hörs ett hoande som bryter tystnaden. Bakom stenblocken hörs ljudet från grenar som knäcks och i nattens mörker ser man gula genomträngande ögon som på avstånd följer varje steg man tar.

Allt detta och lite till är Trudvang, den officiella världen till Drakar och Demoner 6. Trudvang genomsyras av stor mystik och gåtfullhet men också ett visst vemod och tungsinthet.

Trudvang

Trudvang är en värld sprungen ur sagor och legender. Det är mystikens boning där naturen har större makt än både alfer, människor och dvärgar.

De djupa skogarna med sina mossklädda stenar ruvar på ofattbara skatter och hemligheter. Vilda forsar dånar fram som om de vore åskan i egen hög person. Trollen gömmer sig i skuggorna men smyger gärna ut och rövar människobarn när natten faller på.

Under granarnas barrklädda grenar hörs ett hoande som bryter tystnaden. Bakom stenblocken hörs ljudet från grenar som knäcks och i nattens mörker ser man gula genomträngande ögon som på avstånd följer varje steg man tar.

Allt detta och lite till är Trudvang, den officiella världen till Drakar och Demoner.

Trudvang genomsyras av stor mystik och gåtfullhet, men också ett visst vemod och tungsinthet. För dig som använder dig av den här världen kan det vara bra att veta att idén har sina rötter i den nordiska sagan och dess väsen. Till skillnad från många andra fantasyvärldar har Trudvang fått en stark prägel av det fornnordiska. Stora inspirationskällor för dig som använder världen kan vara målaren John Bauer och hans verk, det finska nationaleposet Kalevala, det storslagna Beowolfskvädet och till stor del den nordiska mytologin och dess gudar.

Öst till väst

Trudvang innehåller information och beskrivningar om länderna i öst till väst. Från de vilda länderna i öster, över slätterna i mittland till de mer upplysta men ändock mörkka riddarländerna i väst.

Inspiration

Trudvang har till skillnad från många andra fantasyvärldar fått en stark prägel av det fornnordiska.

Stora inspirationskällor för dig som använder världen kan vara: målaren John Bauer och hans verk; det finska nationaleposet Kalevala; det storslagna Beowulfkvädet; och till stor del den nordiska mytologin och dess gudar.