RiotMinds lanserar ny onlinetjänst, ny version av Götterdämmerung och Drakar och Demoner ges ut på engelska

Stockholm 2014-04-18 RiotMinds skruvar upp tempot i sin produktion och tillkännager satsningen på en helt ny onlinetjänst för sina rollspel: Drakar och Demoner och Götterdämmerung, samt lanseringen av Drakar och Demoner Trudvang på engelska.

Den nya onlinetjänsten förväntas släppas efter sommaren tillsammans med en ny version av mysterierollspelet Götterdämmerung och en uppdaterad version av Drakar och Demoner. ”Den nya tjänsten liknar inget annat som någon har gjort tidigare för rollspel. Vi har arbetat tillsammans med de bästa grafiska formgivarna, gränssnittsdesigners och programmerare för att ta fram en helt ny onlinetjänst. Det är hög tid att rollspelshobbyn moderniseras och vi går gärna i bräschen som vi gjort så många gånger förut”, säger Magnus Malmberg på Riotminds.

RiotMinds meddelar samtidigt att man efter många års påtryckningar från den internationella marknaden kommer att släppa Drakar och Demoner Trudvang på engelska, under varumärket: ”Trudvang Chronicles”. ”Det har alltid funnits en ambition att släppa den unika spelvärlden Trudvang till en internationell publik och det är med glädje vi tillkännager denna satsning”, säger Magnus Malmberg.

Både den svenska och den engelska versionen har uppdaterats och kommer att inkluderas i RiotMinds nya onlinetjänst.

Förutom en helt ny design och gränssnitt kommer den nya onlinetjänsten att innehålla flera verktyg för att skapa, lagra och spela med sina rollpersoner online. Utöver att verktygen har omarbetats är en av de stora nyheterna med onlinetjänsten den s.k. ”remote-funktionen” där spelare som tillhör samma ”session” kommer att kunna chatta och skicka filer till varandra i onlinetjänsten men också använda sig av videokonferens och på så sätt kunna spela tillsammans. Viktigast av allt är det nya gränssnitt som gör det kul, spännande och lätt att hantera när man spelar.

”Drakar och Demoner Trudvang och Götterdämmerung är två helt unika varumärken som verkligen förtjänar uppmärksamhet och utveckling och vi tror att det finns en stor potential i dem även internationellt. Med den nya onlinetjänsten kan vi nå rollspelare vi aldrig annars haft möjligheten att nå. Det är dags att ta rollspel till en ny nivå”, avslutar Magnus Malmberg.

Om RiotMinds

RiotMinds är ett svenskt förlag som äger varumärkena: Drakar och Demoner och Götterdämmerung. Bolaget har gett ut såväl klassiska rollspel som brädspel och böcker baserat på de universum man byggt kring sina varumärken. Drakar och Demoner är Sveriges största fantasyvarumärke med en värld starkt inspirerad av klassiska nordiska sagor och väsen. Götterdämmerung är ett mysterierollspel i 1700-talsmiljö.

 

 

Frågor och svar

Fråga: När kommer de nya spelen att släppas?
Svar: Inget datum är bestämt ännu, men med stor sannolikhet i augusti.

Fråga: Kommer båda spelen att släppas samtidigt i den nya tjänsten?
Svar: Ja, det är vår plan.

Fråga: Jag spelar DoDT på svenska idag, kommer jag att kunna spela den engelska versionen?
Svar: Ja, du kan välja vilket spel du vill spela i tjänsten oavsett om du bor i Sverige eller inte. Du väljer själv vilket, eller vilka abonnemang, du vill lösa.

Fråga: Har ni översatt spelet själva?
Svar: Nej, vi har anlitat en professionell, internationellt erkänd översättningsbyrå.

Fråga: Kommer det att vara samma material i den svenska versionen som i den engelska?
Svar: Grundutförandet kommer att vara lika, liksom alla viktigare moduler, däremot kommer det med stor sannolikhet finnas olika äventyr och andra småsaker som skiljer den svenska och den engelska versionen åt. Detta beror i huvudsak på att vi anlitar frilansare till en del projekt och då kan det vara lättare att slippa översätta.

Fråga: Varför får man se fler bilder på Götterdämmerung än Drakar och Demoner?
Svar: Mer info om Drakar och Demoner Trudvang kommer under sommaren. Spelet kommer delvis att få en ny grafisk profil.

Fråga: Hur kommer den nya onlinetjänsten funka och vad händer med den gamla?
Svar: Den gamla tjänsten kommer att stängas ner i samband med att vi släpper den nya. Den nya skiljer sig från den gamla på många sätt: dels rent grafiskt och navigationsmässigt, men också vad man faktiskt kommer att kunna göra i tjänsten. I den nya tjänsten kommer man att kunna spela ”online” även med de som inte fysiskt befinner sig på plats. Man kommer också att kunna generera, spara och spela med sina rollpersoner direkt i tjänsten. Mycket mer info om hur den nya tjänsten funkar och vad den har för innehåll kommer i samband med lansering.

Fråga: Vad menar ni med ”ny version” och ”uppdaterad version” av Götterdämmerung respektive DoDT?
Svar: Nya Götterdämmerungs regler kommer att vara mer lik de som finns i dagens DoDT och på så sätt går det att känna igen sig. Drakar och Demoner Trudvang har uppdaterats, men vi återkommer mer fler detaljer senare.

Fråga: Kommer nya Jorges att släppas i tjänsten.
Svar: Ja!

Fråga: Betyder det här att vi inte får se något mer tryckt material från RiotMinds nu?
Svar: Fokus ligger på att utveckla en riktigt bra onlinetjänst och det är där vi lägger kraften nu. Hur framtiden ser ut vet vi inte men mycket tyder på att det inte blir några fler tryckta rollspelsböcker från RiotMinds. Det finns planer på att ge ut andra tryckta produkter och vi återkommer om detta.

Fråga: Kan vi förvänta oss att RiotMinds ger ut mer material än tidigare?
Svar: Ja, det är vår ambition. Vi arbetar på flera olika projekt till båda spelen.

Fråga: Vad kommer det att kosta att använda tjänsten?
Svar: Man kommer att betala en abonnemangsavgift men exakt hur mycket är inte bestämt i dagsläget.

Fråga: Kommer onlinetjänsten att gå att använda på annat än dator?
Svar: Tjänsten är optimerad för dator (stationär och laptop) och läsplatta men kommer att gå att nå även via en smartphone.

Fråga: Om jag inte kan vänta ända till augusti vad gör jag då?
Svar: Då håller du ögonen öppna och försöker vara med i den beta som vi kommer att bjuda in till under sommaren.

Comments are closed.