Kabal

kabal (1)

av Theodore Bergqvist

Stockholm. 1747. En död naken kvinna spolas upp på en strand i Stockholm och hennes kropp är täckt av djävulssymboler. En präst mördas brutalt på gatan av maskerade män utan att någon ingriper. Ett hemligt sällskap med soldater som en gång krigat för Karl XII har svurit sig åt djävulen. De kräver en ny ordning, ett nytt rike. Med ockulta krafter ska de återupprätta Sveriges heder och ta makten. Johan Hjortenberg arbetar på nyinrättade vetenskapsakademien då han dras han in i en sammansvärjning: en kabal. Det som lurar under ytan är inte alls som det verkar.

KABAL är en otäck och fängslande historisk thriller som utspelar sig i 1740-talets Stockholm. Det är en tid då kyrkans makt över folket bleknar och vetenskapsmän söker svar på gamla gåtor. Ett decennium då de hemliga sällskapen slår ut i full blom.

Media

Tidningen Fenix intervjuar Theodore Bergqvist: 

intervju

 

 

 

 

Tidningen Kulturen recenserar boken här.

Reuben Sallmander läser utdrag ur boken:

 

Kabal

theodore_bergquist_stor

Theodore Bergqvist

Född 1970. I mer än ett decennium har Theodore Bergqvist fängslat oss med texter och koncept kring mystik, ockultism och spännande karaktärer. Författaren och bolagsbyggaren Theodore Bergqvist har skapat många plattformar för sitt skrivande såväl skönlitterärt som i affärslivet.

Redan för 15 år sedan startade Theodore Bergqvist sitt första bolag och genom åren har han framgångsrikt grundat och drivit flera företag inom spel, film och fantasyvarumärken.

2003 förvärvade han i rollen som vd för Paradox Entertainment samtliga rättigheter till världens näst största fantasyvarumärke Conan. Där var han tongivande och kreativt drivande i att ge ut såväl serietidningar, böcker, figurer, spel och film. Bland annat skrev han synopsis till tolv böcker som kom att bilda stommen i nylanseringen av Conanvarumärket.

Fram till 2010 ägde han Sveriges tredje största datorspelsföretag Paradox Interactive. Ett bolag känt för sina historiska strategispel som säljs över hela världen.

Med boken gör Theodore Bergqvist debut som romanförfattare.

Comments are closed.