Järntunga

De som talade om den där vintern många år senare skulle säga att den var kall och bitande. Förvisso ingen vinter med stormar och snödrivor som samlade sig mot husen eller tjutande isvindar, men med en sådan köld att den åt sig in i hull och ben och stannade där.

Det började med att amurerna bröt sig långt in i landet, floden Konigsflut frös till is, Silverkonungen dog och mörkret föll över Silvtrunder. Hur allt slutade är det som äventyret Järntunga handlar om.

Gräv djupare i de mysterier som fanns långt innan riddarsagor och gudakrafter hade kommit till landet Silvtrunder. Upptäck landets uråldriga tradition och på vilken hela riddarskapet vilar. Spela i en vild och mörk riddersvärld där man predikar om krig och ofred, ett land där järntungorna talar. Boken innehåller en djupare beskrivning av landet Silvtrunder och dess befolkning, platser och möten. Men också en omfattande beskrivning av de olika riddarhusen och riddarskapet.

Järntunga är den första delen i kampanjen: Riddarsagan. Äventyret går att spela fristående och lämpar sig bäst för 2-5 rollpersoner med olika yrken och bakgrund.

  • Författat av: Theodore Bergqvist
  • Ytterligare bidrag: Anders Jacobsson
  • Omslag: Paul Bonner
  • Illustrationer: Per Sjögren
Köp den på RiotOnline

Comments are closed.